De meest gestelde vragen omtrent draaihekken | A&S
Klantenportaal

Als groothandel op gebied van automatisatie en toegangsbeheer beantwoorden wij dagelijks heel wat vragen over draaihekken. Dit zowel van installateurs als particulieren. Het leek ons daarom wel aangewezen om de meest gestelde vragen hieromtrent te bundelen en je op deze manier al van een antwoord te voorzien. 

Welke motor heb ik nodig?

De omvang en de winddichtheid van jouw poort zijn twee belangrijke factoren bij het kiezen van de motor. Bij grote en winddichte poorten adviseren wij de hydraulische motoren van Fadini. Gaat het om een kleinere toepassing? Dan kunnen de motoren uit het Comunello-gamma je verder helpen. 

Men kiest er - vanuit esthetisch standpunt - meestal voor om de motor ondergronds in de werken. Weet dat hier echter een groter prijskaartje aan vasthangt. Bovengrondse toepassingen vormen hier een perfect alternatief. 

 

Heeft mijn draaihekken onderhoud nodig? 

In principe vraagt een poort geen onderhoud. Toch raden we je aan om jaarlijks alles eens na te zien. Er zijn installateurs die deze dienst aanbieden in de vorm van een onderhoudscontract. 

 

Wat zijn de veiligheidsregels omtrent draaihekken? 

Bij de installatie van een hekken moet er een risicoanalyse gebeuren. We adviseren op z'n minst fotocellen voor de poort en fotocellen achter de poort bij opening. Die zorgen ervoor dat de poort niet opent of sluit als er iets tussen de cellen staat. Zo beschik je over een veilige installatie. 

 

Waarom zou ik een beroep doen op een installateur? 

Een installateur is altijd op de hoogte van de nieuwigheden op de markt: zowel qua producten als qua wetgeving. Daarnaast ben je dankzij een installateur zeker van een hekken dat perfect werkt. Bij eventuele problemen staat de installateur dan ook in voor de garantie en zorgt hij voor een oplossing. 

Bij A&S bieden we 5 jaar garantie op de Fadini-motoren en 3 jaar garantie op het Comunello-gamma. We kunnen je dit aanbieden dankzij ons netwerk van gedreven en professionele installateurs. 

 

Hoe werkt een handzender?

Een handzender lijkt een eenvoudig product. Toch schuilt er een doordachte technologie achter. Zo wordt gedacht dat alle zenders onderling uitwisselbaar zijn. Maar dat is fout! Iedere fabrikant integreert een code in de zenders, waardoor ze enkel gekoppeld kunnen worden aan hun eigen ontvangers en dus niet functioneren met die van concurrenten. 

Weet dat er zenders bestaan met een vaste code en met een 'rolling code'. De eerste zijn gemakkelijk te kopiëren en dus minder veilig. De zenders met 'rolling code', waarbij de code telkens verandert na het uitsturen van een signaal, werken in perfecte harmonie met de ontvanger. Deze zenders kunnen bovendien niet gekopieerd worden en zijn daardoor de meest veilige toepassing. Bij A&S hebben we zelfs een zender die beveiligd is met dezelfde beveiliging van een bankkaart. 

 

Wat is een noodontgrendeling?

Een noodontgrendeling zorgt ervoor dat je de poort kan openen als er bijvoorbeeld geen netspanning is. Belangrijk is dat je deze om de zes maanden opent en er eventueel wat vet op aanbrengt. Hierdoor kan je ze perfect gebruiken als je ze nodig hebt én bespaar je jezelf op het moment zelf extra stress. Informeer zeker ook even bij jouw installateur of dit in zijn onderhoudscontract inbegrepen is. 

Onze experts geven u graag hun professioneel advies in onze toonzaal. Kom gerust langs!