30/06/21

De meest gestelde vragen omtrent draaihekken

Ondergrondse motor project

Als groothandel op gebied van automatisatie en toegangsbeheer beantwoorden wij dagelijks heel wat vragen over draaihekken. Dit zowel van installateurs als van particulieren. Het leek ons daarom wel aangewezen om de meest gestelde vragen hieromtrent te bundelen en u op deze manier al van een antwoord te voorzien.

 • Welke motor heb ik nodig?

 • De omvang en de winddichtheid van uw poort zijn twee belangrijke factoren bij het kiezen van de motor. Bij grote en winddichte poorten adviseren we de hydraulische motoren van Fadini. Gaat het om een kleinere toepassing? Dan kunnen de motoren uit het Comunello-gamma u verder helpen.

  Men kiest er - vanuit esthetisch standpunt - meestal voor om de motor ondergronds in te werken. Weet dat hier echter een groter prijskaartje aan vasthangt. Bovengrondse toepassingen vormen hier een perfect alternatief.

 • Heeft mijn draaihekken onderhoud nodig?

 • In principe vraagt een poort geen onderhoud. Toch raden we u aan om jaarlijks alles eens na te zien. Seizoengebonden factoren zoals water of bladeren kunnen een invloed hebben op de goede werking van uw installatie. Er zijn installateurs die deze dienst aanbieden in de vorm van een onderhoudscontract.

 • Wat zijn de veiligheidsregels omtrent draaihekken?

 • Bij de installatie van een hekken moet er een risicoanalyse gebeuren. We adviseren op z'n minst fotocellen voor én achter de poort bij opening. Die zorgen ervoor dat de poort niet opent of sluit als er iets tussen de cellen staat. Zo beschikt u over een veilige installatie.

 • Waarom zou ik een beroep doen op een installateur?

 • Een installateur is altijd op de hoogte van de nieuwigheden op de markt: zowel qua producten als qua wetgeving. Daarnaast bent u dankzij een installateur zeker van een hekken dat perfect werkt. Bij eventuele problemen staat de installateur dan ook in voor de garantie en zorgt hij voor een oplossing.

  Bij A&S bieden we 5 jaar garantie op de Fadini-motoren en 3 jaar garantie op het Comunello-gamma. We kunnen u dit aanbieden dankzij ons netwerk van gedreven en professionele installateurs.

 • Hoe werkt een handzender?

 • Een handzender lijkt een eenvoudig product. Toch schuilt er een doordachte technologie achter. Zo wordt gedacht dat alle zenders onderling uitwisselbaar zijn. Maar dat is fout! Iedere fabrikant integreert een code in de zenders, waardoor ze enkel gekoppeld kunnen worden aan hun eigen ontvangers en dus niet functioneren met die van concurrenten.

  Weet dat er zenders bestaan met een vaste code en met een 'rolling code'. De eerste zijn gemakkelijk te kopiëren en dus minder veilig. De zenders met 'rolling code', waarbij de code telkens verandert na het uitsturen van een signaal, werken in perfecte harmonie met de ontvanger. Deze zenders kunnen bovendien niet gekopieerd worden en zijn daardoor de meest veilige toepassing. Bij A&S hebben we zelfs een zender die beveiligd is met dezelfde beveiliging van een bankkaart.

 • Wat is een noodontgrendeling?

 • Een noodontgrendeling zorgt ervoor dat u de poort kan openen als er bijvoorbeeld geen netspanning is. Belangrijk is dat u deze om de zes maanden opent en er eventueel wat vet op aanbrengt. Hierdoor kan u ze perfect gebruiken als u ze nodig heeft én bespaart u zichzelf op het moment zelf extra stress. Informeer zeker ook even bij uw installateur of dit in zijn onderhoudscontract inbegrepen is.

 • Onze experts geven u graag hun professioneel advies in onze toonzaal.

  Maak een afspraak en kom langs!

Hulp nodig?

Nood aan professioneel advies voor uw project? Onze experts leggen u alles haarfijn uit tijdens een vrijblijvend gesprek.