"Is een badge nog veilig?" - A&S geeft antwoord | A&S
Klantenportaal

"Is een toegangsbadge nog wel veilig?" A&S geeft je eindleijk antwoord

Begin mei 2019. De nationale media komen massaal naar buiten met het nieuws dat toegangsbadges helemaal niet meer veilig zijn (zie bijvoorbeeld dit bericht van VRT of dit stuk van VTM). Deze zijn volgens een onderzoek van Het Laatste Nieuws namelijk makkelijk te kopiëren. Is dat effectief het geval? En zoja: wat dan? Moeten we in onveiligheid leven? Of bestaan er alternatieven die wél een sluitende oplossing geven?

A&S, uw partner voor alles wat te maken heeft met toegangscontrole, geeft antwoord op alle vragen. 

 

1. Is een badge makkelijk te kopiëren en dus onveilig?

Kort antwoord? Ja, een badge is te kopiëren. Veel vaak gebruikte badges werken op 125 KHz en zijn zo vrij eenvoudig te kopieren met het juiste materiaal.

Toch moet die eerst in slechte handen vallen vooraleer dit gebeurt. Een badge moet je namelijk effectief in je bezit hebben vooraleer je ze kan kopieren. Zonder de orginele kaart is dit onmogleijk. Een toegangsbadge is eigenlijk niets anders dan een sleutel. Toch hebben veel mensen eerder de reflext goed te zorgen voor hun sleutel dan voor een badge... Alles begint dus bij een goede preventie.

 

 

 
 
 
 

2. Is er een veiliger alternatief voor toegangsbadges?

Jazeker! Er bestaan verschillende opties voor zij die dit 'gat' in hun beveiliging willen dichten: 

Eerst en vooral kan u kiezen voor lezers en badges die gebruik maken van CSN Mifare. Deze beschikken over een 128 bit AES (Advanced Encryption Standard) encryptie. Diezelfde technologie wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om bankkaarten te beveiligen. 

Daarnaast kan ook gekozen worden voor Bluetooth lezers in plaats van een gewone lezer. Hierbij krijgt u via de smartphone app een geëncrypteerde kaart die ook via een 128 bit encryptie werkt. Dit is altijd gekoppeld aan uw eigen smartphone. Koopt u een nieuwe? Dan moet ook een nieuwe kaart aangemaakt worden.

Tot slot kan ook gekozen worden voor biometrische lezers (zoals de ED Solo lezer op de foto hiernaast). Hierbij worden geen badges of kaarten gebruikt, maar vingerafdrukken. Het spreekt voor zich dat dit de veiligste optie is. 

Wilt u overschakelen naar één van deze oplossingen? Dan kan het noodzakelijk zijn uw centrale te wijzigen. Dit bekijken we graag samen met u.

 
 
 
 

3. Kan A&S ons helpen bij het versterken van onze beveiliging

Natuurlijk! Ons aanbod is volledig merkongebonden en bevat dan ook de meest uiteenlopende oplossingen voor uw toegangscontrole. Wij hebben producten aangepast 

Neem contact op met A&S via het formulier hieronder. Wij bekijken elke situatie van naderbij en stellen enkel oplossingen op maat voor. Eén ding staat wel vast: wij hebben sowieso een oplossing die het best past bij uw budget en wensen.

 

 
 
 
 

Meer weten over dit onderwerp? Kom naar onze infosessie

Op donderdag 27 juni organiseren we in onze toonzaal in Waregem een uitgebreid informatie moment over onze toegangscontrole oplossingen. Hierbij gaan we ook dieper in op de veiligheid van een toegangsbadge. 

Meer informatie over deze sessie vindt u hier

 

Heeft u nog vragen? Vul ons formulier hieronder in.

 
 
 
 

Onze experts geven u graag hun professioneel advies in onze toonzaal. Kom gerust langs!