30/06/21

Is een toegangsbadge nog wel veilig?

I Stock 670979290

Zijn toegangsbadges gemakkelijk te kopiëren? Is het echt zo onveilig? Of bestaan er alternatieven die een sluitende oplossing geven? A&S, uw partner voor alles wat te maken heeft met toegangscontrole, beantwoordt alle vragen.

 • Is een badge gemakkelijk te kopiëren en dus onveilig?

  Ja, een badge is te kopiëren. De meeste badges werken op 125 KHz en zijn zo vrij eenvoudig te kopiëren met het juiste materiaal.

  Toch moet die eerst in slechte handen vallen vooraleer dit gebeurt. Een badge moet u namelijk effectief in uw bezit hebben vooraleer u ze kan kopiëren. Zonder de originele kaart is dit onmogelijk. Een toegangsbadge is eigenlijk niet anders dan een sleutel. Toch hebben veel mensen eerder de reflex om beter voor hun sleutel te zorgen dan voor hun badge. Alles begint dus bij een goede preventie.

 • Is er een veiliger alternatief voor toegangsbadges?

  Zeker en vast. Er bestaan verschillende opties voor wie dit 'gat' in zijn beveiliging wil dichten.

  1. U kan kiezen voor lezers en badges die gebruik maken van CSN Mifare. Deze beschikken over een 128 bit AES (Advanced Encryption Standard) encryptie. Het gaat hier om dezelfde technologie waarmee bankkaarten beveiligd worden.
  2. Er zijn ook Bluetooth-lezers in plaats van gewone lezers. Hierbij krijgt u een geëncrypteerde kaart met 128 bit encryptie via een smartphone-app. De kaart is dus altijd gekoppeld aan uw telefoon. Koopt u een nieuwe? Dan moet er een nieuwe kaart aangemaakt worden.
  3. En last but not least, kan u kiezen voor biometrische lezers zoals de ED Solo lezer uit ons assortiment. Deze lezer werkt enkel met een vingerafdruk en is - dat spreekt voor zich - de veiligste optie.

  Wilt u overschakelen naar één van deze oplossingen? Dan moet u mogelijks uw centrale wijzigen. We bekijken dit graag samen met u.

 • Kan A&S ons helpen bij het optimaliseren van onze beveiliging?

  Natuurlijk! Ons aanbod is volledig merkongebonden en bevat de meest uiteenlopende oplossingen voor uw toegangscontrole.

 • Interesse in deze oplossing?

  Laat ons samen uw noden bespreken en tot een oplossing op maat komen. We hebben sowieso de oplossing die het best bij uw budget en wensen past.

Hulp nodig?

Nood aan professioneel advies voor uw project? Onze experts leggen u alles haarfijn uit tijdens een vrijblijvend gesprek.